Pokud Vám zůstalo např. od Silvestra hodně zbytku různých druhu sýrů i šunky, salámu. V tomto receptu vše můžete zužitkovat a pochutnat si na dobrém, doma upečeném slaném pečivu.
Recept není složitý, můžeme zapojit svou fantazii i chuťové pohárky, nechat si pohrát s různými chutěmi, použít i jemně nakrájenou papriku, zelenou nať petrželky, nebo jen tak přidat stroužek rozetřeného česneku se špetičkou soli.
První si připravíme kvásek.
Až nám kvásek vzejde přilejeme ho do mísy, ve které jsme si připravili ingredience na těsto.
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme tak 45 minut vykynout.
Nachystáme si mezi kynutím různé sýry, salámy, šunku, zkrátka to, s čím budeme chtít mít podkovu. Můžeme všechno buď na hrubém struhadle rozestrouhat, nebo jen mít plátky. Po vykynutí těsto na pomoučeném vále rozválíme a poklademe sýrem a vším ostatním….
Srolujeme, jako když děláme štrúdl, vytvarujeme do podkovy, nožem nakrajujeme kraje do tvaru trojúhelníku, necháme chvíli ještě odpočinout, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem a dáme péct do trouby na 30 -40 minut/180 stupňů, záleží podle výkonu trouby.