Na formu na biskupský chlebíček o rozměrech 30 x 10 x 10 cm potřebujeme:
50 g másla
450 ml vlažné vody
30 g čerstvého droždí
750 g hladké mouky
14 g soli
olej na vymazání formy
Postup přípravy:
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
Do mísy nalijeme vodu a rozdrobíme do ní droždí. Následně přisypeme mouku, sůl a máslo. Vložíme do robota s hnětacím hákem a necháme pracovat asi 10 minut, dokud nevznikne jemné, hladké těsto. Pokud nemáme robota, lze samozřejmě vše zadělat tak, jak jsme zvyklí u kynutého těsta.
Vál zlehka posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem.
Poté těsto propracujeme a rozdělíme na osminy. Každý díl smotáme do kuličky a po dvou vkládáme do formy. Přiryjeme utěrkou a necháme kynout 40-50 minut tak, aby těsto přelezlo formu o pár cm.