Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Máslový toustový chléb by Romča

Potřebné přísady:
  • 750g hladká mouka
  • 450ml vlažná voda
  • 50g rozpuštěné máslo
  • 1ks droždí v sáčku nebo 30g čerstvé
  • 10-15g sůl
Postup přípravy:
  1. Na dno pekárny nalijeme vodu, přidáme sušené droždí -(pokud máme droždí čerstvé - rozdrobíme droždí do vlažné vody a necháme nejdřív vzejít kvásek)
  2. Přidáme mouku, sůl a rozpuštěné máslo a už vše necháme na pekárně. Já peču na program expres - váha 1250g a volbu Kůrka už každý jak má rád.
  3. Pokud nemáte pekárnu, uděláme si kvásek a to tak, že do vlažné vody rozdrobíme droždí a promícháme. Počkám až kvásek vzejde, mezitím si promícháme mouku se solí a máslo necháme změknout a přidáme so mísy k mouce. Vlijeme vzešlý kvásek a vařečkou nebo v robotu vypracujeme hladké těsto a dáme kynout. těsto zdvojnásobí svůj objem. Formu na chlebíček vymažeme máslem nebo olejem.
  4. Pečeme na 170 stupňů - já mám horkovzdusnoj troubu a zhruba tak 35 minut, ale každý podle své trouby. Každá trouba peče jinak.
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

TOPlist