Rajčatové bagety s tymiánem
Potřebné přísady:
- 500g hladká mouka
- 370ml voda - odstátá
- polovina droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
- 1-2 lžičky soli
- 2,5-2 lžičky tymián
- 2 lžíce pasírovaná rajčata a nebo rajčatový protlak
Postup přípravy:
- Do nádoby dáme vlažnou odstátá vodu a necháme vzejít kvásek. Takto připravený kvásek nalijeme do pekárny a přidáme mouku, promícháme s necháme alespoň 3o minut stát. Přidáme zbytek surovin a začneme na program těsto. Kdo nemá pekárnu, přidá zbytek ingrediencí, vypracuje hladké těsto, popráší moukou a přikryjeme utěrkou - v pokojové teplotě nechá 1,5 - 2 kynout.
- Po vykynutí vyndáme z pekárny, rozdělíme na tři díly. Každý díl, překládáme až nakonec vyválíme bagetku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kterým zároveň dělíme bagety od sebe. Lehce bagdtky na plechu posypeme škrobem a rozetřeme. Necháme kynout, nejlépe v troube pod rozvíceným světlem. Kdo nemá nexhá kynout klasicky. Kynou zhruba 30-40 minut podle teploty. Pečeme v předehřáté troube na 200 stupňů zhruba 20-25 minutek. Potom Duncana a dáme na mřížku vychladnout.
- Ps: můžete přidat nakrájená sušená rajčata, olivy, česnek - vše moc dobré - vyzkoušeno
Pečivo
Mohlo by se Vám líbit