Rohlíky - bílé tukové - klasika
Potřebné přísady:
- Na omládek
- 100ml voda
- 125g manitoba
- 10g droždí
- kávová lžička ječného sladu
- Těsto
- 140-160ml voda
- 350g manitoba
- Navíc
- lžička cukru
- 1,5-2 lžičky soli
- 25g sádlo
Postup přípravy:
- Omládek
- Suroviny na omládek smícháme dohromady a dobře promícháme. Necháme hodinu kynout.
- Těsto
- Mouku a vodu smícháme a necháme hodinu namočené, aby se vyvinul lepek. Po hodině přidáme ostatní suroviny na těsto a také vzešlý omládek a dáme do robota na cca 10 minut propracovat.
- Vyndáme těsto a ještě ho ručně propracujeme a dáme do mísy kynout. Použijte raději keramickou, nebo plastovou mísu. Těsto tak lépe kyne. Poprášíme moukou a přikryjeme. Těsto bude kynout cca 1,5 - 2 hodiny.
- Po vykynutí rozdělíme na 10 kusů a propracujeme, vytvoříme kuličky a opět necháme kynout. Teď asi 10-15 minut.
- Následně vyválíme plát, stočíme do rohlíku a ještě stočený rohlík rukama vyválíme.
- Takto připravené necháme vykynout. Potřeme vodou se solí a pečeme v předehřáté troubě se záparou. Pečeme 12 minut.
- Na dne trouby máme prázdný plech a po vložení rohlíků nalijeme hrnek horké vody, zavřeme. Po pěti minutách vyvětráme a rohlíky dopečeme.
Pečivo
Mohlo by se Vám líbit