Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Potřebné přísady:
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku vody
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • kmín
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme útěrkou a necháme kynout 12-18 hod při pokojové teplotě.
Když je těsto vykynuté, na pomoučněném válu ho několikrát přehneme přes sebe.
  2. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hod kynout. 
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a dáme do něj vyhřát i hrnec. Těsto dáme do hrnce, popřípadě pekáče, ale i jenského skla, ke kterému máme poklici. Pečeme uzavřené 30 minut, pak sejmeme poklici a pečeme ještě 20 minut, i déle, pokud máme raději tmavší kůrku.
Pokud máte strach, že chleba nepůjde z hrnce-pekáče po upečení ven, stačí dát hrnec "vypéct" do trouby i s pečícím papírem a je po starosti :-)
  3. Zdroj viz odkaz
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

TOPlist