kůra z dobře omytého citronu, jemně nastrouhaná pouze žlutá část
vanilkový cukr
2,5dcl vlažného mléka
40g kvasnic
Postup přípravy:
Copánky jsou z kynutého, olejového těsta. Jsou plněné pudingovým krémem a ovocem.
Vypracované těsto necháme nakynout. Během kynutí si uvaříme vanilkový puding -1/2 l, ještě do horkého uvařeného pudingu vmícháme 150g kvalitního másla, podle své chuti přisladíme a necháme krém vychladit, po vychladnutí ještě vyšleháme.
Těsto nám krásné nakynulo a my teď si z něj vytvoříme 30cm dlouhé hady, které smotáme do tvaru copánků, nebo jen stočíme, dáme upéct do trouby do růžova. Vychladlé copánky opatrně rozřízneme a naplníme krémem, můžeme dozdobit drobným ovocem a nebo ze dvou bílků (které nám zůstaly z vajíček, které jsme používali na těsto), vyšlehat tuhý sníh ve vodní lázní a sníh nastříkat zdobičkou na pudingový vanilkový krém.