Pochutnat si na křupavoučkém rohlíku, to jak se zdá, je nemožné. Tedy, pokud si jej neupečete doma. Každý člen rodiny má rád jiný druh rohlíků, někdo zapečený se strouhaným sýrem, někdo posypaný semínky, nebo jen s kmínem a soli. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na pečení domácího pečiva, ale tento recept mám nejraději. Večer si totiž mužů připravit těsto, zakrýt fólií a protože může kynout den, tak až po návratu z práce peču naše oblíbené rohlíčky.
Uhněteme těsto, může být lepkavé, ale to nevadí, zakryjeme fólií a dáme do dalšího dne kynout. Druhý den, když chci péct, dám na hodinu rozpálit troubu, 280 stupňů, těsto na vále dopracuju, dopráším moukou, nechám odpočinout. Pak těsto rozpůlím, z jedné poloviny rozválím placku, podle velikosti rohlíků rozkrájím buď na osminy, nebo čtvrtiny. Od širšího kraje sroluju, pevně, ať se nerozmotají, postříkám vodou v rozprašovači, zakryju fólií, již na plechu připravené a kyne dál 1 hodinu. Potřu opět vodou, posypu sýrem, semínky a dáme do rozpálené pece péct do křupava.