Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Domácí rohlíky

Potřebné přísady:
  • 450 g hladké mouky/můžete přidat podíl tmavé
  • 250 vlažné vody
  • 50g kvasnic
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
  1. Pochutnat si na křupavoučkém rohlíku, to jak se zdá, je nemožné. Tedy, pokud si jej neupečete doma. Každý člen rodiny má rád jiný druh rohlíků, někdo zapečený se strouhaným sýrem, někdo posypaný semínky, nebo jen s kmínem a soli. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na pečení domácího pečiva, ale tento recept mám nejraději. Večer si totiž mužů připravit těsto, zakrýt fólií a protože může kynout den, tak až po návratu z práce peču naše oblíbené rohlíčky.
  2. Uhněteme těsto, může být lepkavé, ale to nevadí, zakryjeme fólií a dáme do dalšího dne kynout. Druhý den, když chci péct, dám na hodinu rozpálit troubu, 280 stupňů, těsto na vále dopracuju, dopráším moukou, nechám odpočinout. Pak těsto rozpůlím, z jedné poloviny rozválím placku, podle velikosti rohlíků rozkrájím buď na osminy, nebo čtvrtiny. Od širšího kraje sroluju, pevně, ať se nerozmotají, postříkám vodou v rozprašovači, zakryju fólií, již na plechu připravené a kyne dál 1 hodinu. Potřu opět vodou, posypu sýrem, semínky a dáme do rozpálené pece péct do křupava.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Pšeničný kváskový chléb by Romča

Pšeničný kváskový chléb by Romča

TOPlist