Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Potřebné přísady:
  • 75g mandlové mouky
  • 20g psylia
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • půl lžičky soli
  • 3ks vaječný bílek
  • 1 lžička jablečného octa
  • semínka na ozdobu nebo i do těsta podle chuti
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu zhruba na 170 stupňů. Na plech dáme pečící papír. Odmerene množství vody dáme vařit, připravíme si elektrický šlehač.
  2. Psylium, mandlovou mouku, prášek do pečiva, sůl promícháme. Přidáme ocet a bílky a opět smícháme. Přišijeme horkou vodu a ručním šlehačka šleháme necelou minutku.
  3. Vznikne nám taková patlavá hmota. Kdo chce teď přidá semínka pokud je chce i uvnitř bulek.
  4. Lžici klademe bobánky na plech a navrch zdobené semínky. Není to nutné, ale vypadá to hezky a to je fajn.
  5. Pečeme zhruba hodinu, necháme vychladnout na mřížce.
  6. Vychladlé rozkrojíme, často de stává, že vrchní část je prázdná. Tak alespoň se nám tam vejde avokádo a listový salát.
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

TOPlist