Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Potřebné přísady:
  • 1kg hladké mouky
  • 3 celá vejce
  • 250 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • droždí - používám sušené - dala jsem 2 sáčky
Postup přípravy:
  1. Po vykynutí se těsto rozdělí na menší bochánky. Každý bochánek se dál rozdělí na 3 kousky a vyválí se 3 rulky na které je možné položit slaninu, sýr, salám …. prostě to co kdo má ráda …. a začnete splétat houstičku . Houstičky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trubky . Já mám elektrickou a pekla jsem je 35 minut. Ale bohužel každému peče trouba jinak, tak raději nespoléhejte na moji dobu pečení. Těsto je úžasné - krásně se s ním pracuje.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

TOPlist