Kulajda by Romča
Potřebné přísady:
- kopr - (otrháme a nakrájíme najemno)
- máslo na osmažení cibulky
- 1 litr hovězího vývaru
- cibule
- 4 vejce - (uvaříme bokem)
- 1 malá zakysaná smetana
- houby
- sůl, pepř
- bobkový list, nové koření
- mouka na zarestování
- 2-3 brambory
Postup přípravy:
- V kastrolku na másle orestujeme cibulku. Zaprášíme moukou a chvilku zasmažíme. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem. Mícháme, aby se mouka rozpustila a neméli jsme v polévku hrudky.
- Přidáme čerstvé houby -(pokud pojžíváš sušené, nejdříve je namoč), brambory nakrájené na menší kousky a kopr. Vaříme dokud brambory nejsou měkké.
- Nakonec zašleháme zakysanou smetanu, můžeme zjemnit šlehačkou. Dochutíme event solí a pepřem.
- Podáváme s vařený vejcem.
Polévky
Mohlo by se Vám líbit