Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda by Romča

Potřebné přísady:
  • kopr - (otrháme a nakrájíme najemno)
  • máslo na osmažení cibulky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • cibule
  • 4 vejce - (uvaříme bokem)
  • 1 malá zakysaná smetana
  • houby
  • sůl, pepř
  • bobkový list, nové koření
  • mouka na zarestování
  • 2-3 brambory
Postup přípravy:
  1. V kastrolku na másle orestujeme cibulku. Zaprášíme moukou a chvilku zasmažíme. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem. Mícháme, aby se mouka rozpustila a neméli jsme v polévku hrudky.
  2. Přidáme čerstvé houby -(pokud pojžíváš sušené, nejdříve je namoč), brambory nakrájené na menší kousky a kopr. Vaříme dokud brambory nejsou měkké.
  3. Nakonec zašleháme zakysanou smetanu, můžeme zjemnit šlehačkou. Dochutíme event solí a pepřem.
  4. Podáváme s vařený vejcem.
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

TOPlist