Hledat
Filters

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Potřebné přísady:
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • brambory
  • smetana
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • ocet
  • máslo a hladká mouka na jíšku
  • čerstvé houby
  • cibule
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer, petržel i brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kostičky. Stejně tak pokrájíme očištěné houby.
  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme dokud nemáme jíšku zlatavou. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel i brambory. Osolíme, opepříme a promícháme, chvilku restujeme a zalijeme vodou. Necháme vařit, přidáme smetanu a houby a vaříme do změknutí.
  3. Nakonec do polévky rozklepneme 4 celá vejce a necháme projít minutku dvě varem. Necháme lehce zchladnout a okyselíme octem, nakonec nakrájíme cibulku a přidáme do polévky. Kdo chce může podávat s kopečkem zakysané smetany.
  4. Naše babi jí říkala houbová kulajda
  5. Dobrou chuť
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zobrazit detail Pórková polévka s knedlíčky
Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

11
Zobrazit detail Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru
Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Zobrazit detail Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi
Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Zobrazit detail Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem
TOPlist