Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Extrakt ze skořicové kůry

Potřebné přísady:
  • 250 ml rum světlý ne moc silný
  • 10g skořicoví sekané kůry
  • láhev - sklenice s těsnícím víčkem
Postup přípravy:
  1. Smícháme rum a skořicovou sekanou kůru a necháme dva týdny na chladném a suchém místě Denně sklenicí protřepeme. Po dvou týdnech máte extrakt hotov. Čím déle skořici v rumu necháme tím silnější extrat máte. A když vám dojde prostě přidáte rum a louhujete znovu. Trvanlivost jednoho nálevu je cca jeden rok.
  2. Hodí se vám do sladkostí a pečiva, ale má také antibioticke účinky a desinfekční účinky a tak se hodí při kašli, chřipce - nachlazení.
  3. Sekanou skořici koupíte na odkazu v horní pravé části příspěvku.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

TOPlist