Tohle jsou ingredience na základní přírodní pesto.
dále lze přidat kešu nebo piniové oříšky
parmazán - -( používám vege )
sůl
Postup přípravy:
Postup je jednoduchý. Omyjeme listy a necháme vykapat, rozmixujeme za postupného přidávání oleje eventuálně soli a oříšků. Dáme do vysterilizovaných sklenic, neplníme až navrch. Na vrch dolijeme olejem, uzavřeme a skladujeme v lednici. Použití je velké od chleba či topinek, přes těstoviny a polévky. Pro skladování doporučuji základní variantu jen olej a medvědí česnek, je to více čistá forma a co hkavně méně se kazí a neztrácí hodnoty.
Medvědí česnek ne jedením z těch nejsilnějších životabudičů co znám. Medvědí česnek obsahuje velice vysoké množství vitamínu C. A to opravdu hodně na 100g je obsah vitamínu C 150 mg. Další látka kterou obsahuje je Alicin, stejně tak jako česnek obyčejný. Alicin je silně antibakteriální.
Alicin nám pomůže při chřipce, nachlazení, průjemech respiračních onemocněních, léčbě mykóz, zanesený h cévách, vyském krevním tlaku, poruchách srdečního rytmu, zanesené a znečištěné pleti atd.
Pokud jsme nemocní je nejlépe užívat pár lístků každé dvě hodiny.
Z medvědí česneku lze udělat také špenát, olej, macerovat v alkoholu a dále pak užívat tinkturu, smoothie a mnoho dalšího. Recepty se postupně budu snažit přidávat.