Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Moc nechápu, proč jako některý z vás na to čuměj jak vrány ! Jasně nikdo z vás ste nic podobnýho nikdy neměli v hubě a žerete samý fajnšmejrovský žrádýlka. Každej několikrát za měsích, narafičí na talíř nějakou trávu, aby to jeho žrádlo mělo jako nějakej stajl a myslí jakej je guru. Machruje na fejsu jakej je borec a jak žere jen to nejkvalinější žrádlo. Vobyčejná šlichta je mu pod úroveň- takovejm borkám a borcům to jako fakt žeru, vo tom žádná! Některý čuměj na mojí šlichtu jak kdybych byla nějaká socka a v komentech maj kecy. Seděj u kompu a vedle na talíři maj namazenej dva dny starej rohlik s máslem, ale to nikdo nevidí :) Vono žerte si co chcete, prostě se smiřte s tím, že já žeru to co je. Jooo a holt když se nesmíříš tak mi třeba poser nohu :D Tak dem vařit ten maglajz. Vono jako i na šlichtu potřebuješ nějaký ty věci že jo. Tady máš seznam fšeho co tam pak nafrkáš:

  • oregáno
  • rajčatový protlak nebo pyré
  • zeleninový bujón
  • červená papriky
  • mouka na zahuštění
  • voda
  • 3 cibule
  • olej
  • mašličky nebo těstoviny podle chuti
  • domácí vegeta No a co s tím budeš dělat nevíš viď? No proto si tady a čteš tydle moje kecy, aby sis to uvařil a byl se tak schopnej vůbec nažrat. Vem si hrnec a do něj nalej vodu, vosol a cmrdni trochu voleje. Ten hrnec s tou vodou nemůžeš nechat stát na lince jo! Fakt je lepčí ho dát na sporák nebo třeba na kamna- nejsem děda Vševěda a netušim na čem vaříš a fakt mi to žíly nedrásá. Cibuli nakrájej najemno a vosmaž jí na pánvi na trošce voleje. Hoď tam ten tofik co si předem nakrájíš a vosmaž to. Přidej nakrájenou papriku, vem gulášový koření a začni s tím prášit směrem k tý pánvi a to samý s mletou paprikou. Vosol a sundej to z těch kamen vono by ti ta paprika zhořkla a míchej to chvílku bokem. Přilej vodu a nech to zase vařit. Vosolená voda s volejem se ti vaří- teda mě už jo a tak do ní hodim ty mašle, ty tam hoď to co máš doma ty. Vař tak dlouho jak to píšou na tom pytliku co máš v ruce. Hlavně se mě pak neptej - A hele? Můžu tam jako místo mašliček dát třeba kolínka? Jo hele, můžeš tam dát co chceš fakt jo - jediný vo co tě prosím- Nevotravuj mě s tím !!!! Asi deset minut vod doby, cos do svý šlichty nalil vodu do toho lupneš vegetu, já mám domácí tak jestli jí nemáš, tak smol pachol a dej si tam tu jedovku z krámu a nebo jí račí vynech ouplně. Potom pyré z rajčat a nebo protlak, prostě zase - to co máš a když nemáš, dej tam co máš- už tě tohle nějakej ten pátek učil Babica. Zeleninovej bujon a oregáno, fšeho nějak tak přiměřeně a když nevíš kolik prosimtě - dej tam míň strč do hubu a poznáš, jestli je to v ouklendu a chutná nebo tam něco přidáš abys byl spokojenej. Z mouky a trošky vody uděláš záklepku, tím zahustíš ten galamatiáš. Nech tu mouku ftom povařit a je to. Šlichta vod Bloncky je na světě a tys to zmáknul na jednotku :D

Autor receptu Bloncka

Potřebné přísady:
  • oregáno
  • rajčatový protlak nebo pyré
  • zeleninový bujón
  • červená papriky
  • mouka na zahuštění
  • voda
  • 3 cibule
  • olej
  • mašličky nebo těstoviny podle chuti
  • domácí vegeta
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

TOPlist