Moc nechápu, proč jako některý z vás na to čuměj jak vrány !
Jasně nikdo z vás ste nic podobnýho nikdy neměli v hubě a žerete samý fajnšmejrovský žrádýlka.
Každej několikrát za měsích, narafičí na talíř nějakou trávu, aby to jeho žrádlo mělo jako nějakej stajl a myslí jakej je guru.
Machruje na fejsu jakej je borec a jak žere jen to nejkvalinější žrádlo. Vobyčejná šlichta je mu pod úroveň- takovejm borkám a borcům to jako fakt žeru, vo tom žádná!
Některý čuměj na mojí šlichtu jak kdybych byla nějaká socka a v komentech maj kecy. Seděj u kompu a vedle na talíři maj namazenej dva dny starej rohlik s máslem, ale to nikdo nevidí :)
Vono žerte si co chcete, prostě se smiřte s tím, že já žeru to co je. Jooo a holt když se nesmíříš tak mi třeba poser nohu :D
Tak dem vařit ten maglajz. Vono jako i na šlichtu potřebuješ nějaký ty věci že jo.
Tady máš seznam fšeho co tam pak nafrkáš:
- oregáno
- rajčatový protlak nebo pyré
- zeleninový bujón
- červená papriky
- mouka na zahuštění
- voda
- 3 cibule
- olej
- mašličky nebo těstoviny podle chuti
- domácí vegeta
No a co s tím budeš dělat nevíš viď? No proto si tady a čteš tydle moje kecy, aby sis to uvařil a byl se tak schopnej vůbec nažrat. Vem si hrnec a do něj nalej vodu, vosol a cmrdni trochu voleje.
Ten hrnec s tou vodou nemůžeš nechat stát na lince jo! Fakt je lepčí ho dát na sporák nebo třeba na kamna- nejsem děda Vševěda a netušim na čem vaříš a fakt mi to žíly nedrásá.
Cibuli nakrájej najemno a vosmaž jí na pánvi na trošce voleje. Hoď tam ten tofik co si předem nakrájíš a vosmaž to. Přidej nakrájenou papriku, vem gulášový koření a začni s tím prášit směrem k tý pánvi a to samý s mletou paprikou. Vosol a sundej to z těch kamen vono by ti ta paprika zhořkla a míchej to chvílku bokem. Přilej vodu a nech to zase vařit.
Vosolená voda s volejem se ti vaří- teda mě už jo a tak do ní hodim ty mašle, ty tam hoď to co máš doma ty. Vař tak dlouho jak to píšou na tom pytliku co máš v ruce. Hlavně se mě pak neptej - A hele? Můžu tam jako místo mašliček dát třeba kolínka? Jo hele, můžeš tam dát co chceš fakt jo - jediný vo co tě prosím- Nevotravuj mě s tím !!!!
Asi deset minut vod doby, cos do svý šlichty nalil vodu do toho lupneš vegetu, já mám domácí tak jestli jí nemáš, tak smol pachol a dej si tam tu jedovku z krámu a nebo jí račí vynech ouplně. Potom pyré z rajčat a nebo protlak, prostě zase - to co máš a když nemáš, dej tam co máš- už tě tohle nějakej ten pátek učil Babica. Zeleninovej bujon a oregáno, fšeho nějak tak přiměřeně a když nevíš kolik prosimtě - dej tam míň strč do hubu a poznáš, jestli je to v ouklendu a chutná nebo tam něco přidáš abys byl spokojenej.
Z mouky a trošky vody uděláš záklepku, tím zahustíš ten galamatiáš. Nech tu mouku ftom povařit a je to. Šlichta vod Bloncky je na světě a tys to zmáknul na jednotku :D
Autor receptu Bloncka
Potřebné přísady:
- oregáno
- rajčatový protlak nebo pyré
- zeleninový bujón
- červená papriky
- mouka na zahuštění
- voda
- 3 cibule
- olej
- mašličky nebo těstoviny podle chuti
- domácí vegeta
OstatníAutor receptuBloncka