Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Zkouška vztahu po hanácku

Potřebné přísady:
  • 100 g jemně pokrájených tvarůžků (můžeme i nastrouhat; pokud ještě nejsou zcela uzrálé, nevadí.
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 střední cibule najemno nakrájené
  • 2 lžíce sekané čerstvé plocholisté petrželky
  • 1 kávová lžička uzené papriky
  • 2 lžíce pažitkového pomazánkového másla (může být i bez příchuti nebo s cibulkou)
  • podle chuti sůl
  • pečivo - chléb, opečená topinka, ale i dalamánek nebo světlá houska či rohlíky
Postup přípravy:
  1. Den předem (ale klidně i dva nebo tři) smícháme v misce, která má víčko, smetanu ke šlehání s tvarůžky - a zavřeme. Uložíme do chladna. Tu a tam promícháme - stačí jednou, maximálně dvakrát denně, a pokud tvarůžky smetanu "vypijí", lžíci nebo dvě přidáme (můžeme nahradit i mlékem nebo smetanou na vaření). Někdy to ale není nutné.
  2. Alespoň 2 hodiny před plánovanou večeří směs smícháme s cibulkou, petrželkou, pomazánkovým máslem a uzenou paprikou, podle chuti lze dosolit. Necháme v chladu uležet a podáváme.
  3. Tip:
  4. Pomazánka báječně chutná na křupavých topinkách nebo tmavém chlebu, lze ji použít na jednohubky. Vyzkoušejte k bramborám na loupačku. Hodí se k ní beraní rohy.
  5. Pokud máte rádi ještě pikantnější, přidejte podle uvážení chilli papričku.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist