Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Potřebné přísady:
  • 2 kusy vanilkový lusk
  • 400 - 500g cukr krystal
Postup přípravy:
  1. Vanilkový lusk si rozkrojíme podélně a nožem vyškrabeme zrníčka. Lusky nakrájíme na malé kousky. Polovinu cukru dáme do mixéru a dáme jeden lusk i se zrníčky do mixéru a budeme mixovat tak dlouho, dokud nemáme z cukru prášek.
  2. Dáme do mísy a to samé uděláme s druhou polovinou cukru a druhým luskem. Smícháme a opět mixujeme postup opakujeme 3x a potom směs prosejme přes síto s většími dírkami. Promícháme a dáme do nádoby s těsnícím víčkem. Takto připravený vanilkový cukr má vynikající chuť a vůni.
  3. Při nákupu lusku je velmi důležité aby lusky byli krásně pružné. Dejte si na to pozor. Tímto způsobem připravený vanilkový cukr je opravdu mnohem chutnější a nejen to ještě ušetříte.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

TOPlist