Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Potřebné přísady:
  • 2 kusy vanilkový lusk
  • 400 - 500g cukr krystal
Postup přípravy:
  1. Vanilkový lusk si rozkrojíme podélně a nožem vyškrabeme zrníčka. Lusky nakrájíme na malé kousky. Polovinu cukru dáme do mixéru a dáme jeden lusk i se zrníčky do mixéru a budeme mixovat tak dlouho, dokud nemáme z cukru prášek.
  2. Dáme do mísy a to samé uděláme s druhou polovinou cukru a druhým luskem. Smícháme a opět mixujeme postup opakujeme 3x a potom směs prosejme přes síto s většími dírkami. Promícháme a dáme do nádoby s těsnícím víčkem. Takto připravený vanilkový cukr má vynikající chuť a vůni.
  3. Při nákupu lusku je velmi důležité aby lusky byli krásně pružné. Dejte si na to pozor. Tímto způsobem připravený vanilkový cukr je opravdu mnohem chutnější a nejen to ještě ušetříte.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

TOPlist