Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Potřebné přísady:
  • 1kg másla - (každý podle možností, nejlepší je domácí, ale to každý nemá)
Postup přípravy:
  1. Do hrnce nebo multifunkčního hrnce dáme máslo a zabřejeme na 90-100 stupňů a promícháme.
  2. Po čase se nám začně nahoře ahromažďovat mléčná bílkovina s laktózou. Tuto bílkovinu opatrně sbírám naběračkou, nebo lžící a dáváme bokem.
  3. Po nějaké době asi po hodině, se přestane bílkovina srážet. Nastavíme si na hrnci šest hodin a necháme máslo ještě šest hodin zahřívat.
  4. Obcas nestíhám a hrnec vypnu a odejdu a pokračuji po návratu.
  5. Takto připravené ghí necháme schladit zhruba na 70 stupňů. Do kovového cedníku dáme plátno, nebo nějakou plátěnou utěrku a přecedíme do požadované nádoby.
  6. Takto připravené ghí se hodí i na smažení apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Smrkové výhonky  tonikum na vlasy

Smrkové výhonky tonikum na vlasy

TOPlist