Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Potřebné přísady:
  • 1kg másla - (každý podle možností, nejlepší je domácí, ale to každý nemá)
Postup přípravy:
  1. Do hrnce nebo multifunkčního hrnce dáme máslo a zabřejeme na 90-100 stupňů a promícháme.
  2. Po čase se nám začně nahoře ahromažďovat mléčná bílkovina s laktózou. Tuto bílkovinu opatrně sbírám naběračkou, nebo lžící a dáváme bokem.
  3. Po nějaké době asi po hodině, se přestane bílkovina srážet. Nastavíme si na hrnci šest hodin a necháme máslo ještě šest hodin zahřívat.
  4. Obcas nestíhám a hrnec vypnu a odejdu a pokračuji po návratu.
  5. Takto připravené ghí necháme schladit zhruba na 70 stupňů. Do kovového cedníku dáme plátno, nebo nějakou plátěnou utěrku a přecedíme do požadované nádoby.
  6. Takto připravené ghí se hodí i na smažení apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

TOPlist