Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Potřebné přísady:
  • 1kg másla - (každý podle možností, nejlepší je domácí, ale to každý nemá)
Postup přípravy:
  1. Do hrnce nebo multifunkčního hrnce dáme máslo a zabřejeme na 90-100 stupňů a promícháme.
  2. Po čase se nám začně nahoře ahromažďovat mléčná bílkovina s laktózou. Tuto bílkovinu opatrně sbírám naběračkou, nebo lžící a dáváme bokem.
  3. Po nějaké době asi po hodině, se přestane bílkovina srážet. Nastavíme si na hrnci šest hodin a necháme máslo ještě šest hodin zahřívat.
  4. Obcas nestíhám a hrnec vypnu a odejdu a pokračuji po návratu.
  5. Takto připravené ghí necháme schladit zhruba na 70 stupňů. Do kovového cedníku dáme plátno, nebo nějakou plátěnou utěrku a přecedíme do požadované nádoby.
  6. Takto připravené ghí se hodí i na smažení apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

TOPlist