Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Dýňová omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • polovina dýně hokkaidó
  • 1ks cibule
  • 1ks ricotta
  • máslo
  • sůl
  • smetana
  • sušená rajčata v oleji
  • slanina
  • pepř
  • lahůdkové droždí
  • strouhaný parmazán
Postup přípravy:
  1. Do kastrolku dáme máslo a přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, mícháme a po chvilce přidáme sušená rajčata. Hrnec odstavíme, část slaniny, cibule a rajčat dáme stranou. Dýni zbavíme konců a jadérek, neloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Přidáme do hrnce ve kterém máme část cibule atd a restujeme, můžeme přidat ještě kousek másla. Po zarestování zalijeme trochou vody a necháme vařit do změknutí. Kdo chce může dýni péči v troubě je pak chuťově zajímavější. Po změknutí přidáme ricottu a smetanu a necháme provařit, osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a lahůdkové droždí. Dáme do mixéru a necháme milovat do hladka. Kdo chce použije tyčový mixér. Omáčku přelijeme zpět, přidáme odebrané množství směsi cibule, rajčat a slaniny. Nakonec přidáme strouhaný parmazán, promícháme a máme hotovo. Podáváme s těstovinami podle vlastního výběru.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist