Dýňová omáčka by Romča
Potřebné přísady:
- polovina dýně hokkaidó
- 1ks cibule
- 1ks ricotta
- máslo
- sůl
- smetana
- sušená rajčata v oleji
- slanina
- pepř
- lahůdkové droždí
- strouhaný parmazán
Postup přípravy:
- Do kastrolku dáme máslo a přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, mícháme a po chvilce přidáme sušená rajčata. Hrnec odstavíme, část slaniny, cibule a rajčat dáme stranou. Dýni zbavíme konců a jadérek, neloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Přidáme do hrnce ve kterém máme část cibule atd a restujeme, můžeme přidat ještě kousek másla. Po zarestování zalijeme trochou vody a necháme vařit do změknutí. Kdo chce může dýni péči v troubě je pak chuťově zajímavější. Po změknutí přidáme ricottu a smetanu a necháme provařit, osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a lahůdkové droždí. Dáme do mixéru a necháme milovat do hladka. Kdo chce použije tyčový mixér. Omáčku přelijeme zpět, přidáme odebrané množství směsi cibule, rajčat a slaniny. Nakonec přidáme strouhaný parmazán, promícháme a máme hotovo. Podáváme s těstovinami podle vlastního výběru.
OstatníAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit