Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Pampeliškový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 500ks květů pampelišky
  • 3,5l vody
  • pomeranč bio - lze nahradit citrony či limetou
  • 2,7 kg cukru - ( třtinový je lepší)
  • 1 balení kyselina citronová
Postup přípravy:
  1. Natrháme pampelišky jen hlavičky, nejlepší je trhat ráno.
  2. Hlavičky omyjeme a necháme chvilku ve vodě, aby vyplavalo vše co tam nepatří. Moje babička to nedělala, aby nepřišla o pyl v květech. Každý tedy udělá dle sebe.
  3. Potom dáme panpelišky do kastrolu a přidáme na plátky nakrájenými pomeranč a také kyselinu citronovou. Kdo nechce dávat kyselinu přidá šťávu z 5 citronů.
  4. Přilijeme vodu a přivedeme k varu, ztlumíme a necháme probublávat 15-20 minutek. Odstavíme a necháme 24h macerovat.
  5. Po 24 hodinách přecedíme přes cedník a následně přes plenu či plátýnko a dáme na sporák. Přidáme cukr a vaříme až nám směs zhoustne. Plníme do čistých láhví ještě horké.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist