Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Pampeliškový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 500ks květů pampelišky
  • 3,5l vody
  • pomeranč bio - lze nahradit citrony či limetou
  • 2,7 kg cukru - ( třtinový je lepší)
  • 1 balení kyselina citronová
Postup přípravy:
  1. Natrháme pampelišky jen hlavičky, nejlepší je trhat ráno.
  2. Hlavičky omyjeme a necháme chvilku ve vodě, aby vyplavalo vše co tam nepatří. Moje babička to nedělala, aby nepřišla o pyl v květech. Každý tedy udělá dle sebe.
  3. Potom dáme panpelišky do kastrolu a přidáme na plátky nakrájenými pomeranč a také kyselinu citronovou. Kdo nechce dávat kyselinu přidá šťávu z 5 citronů.
  4. Přilijeme vodu a přivedeme k varu, ztlumíme a necháme probublávat 15-20 minutek. Odstavíme a necháme 24h macerovat.
  5. Po 24 hodinách přecedíme přes cedník a následně přes plenu či plátýnko a dáme na sporák. Přidáme cukr a vaříme až nám směs zhoustne. Plníme do čistých láhví ještě horké.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

TOPlist