Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Pampeliškový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 500ks květů pampelišky
  • 3,5l vody
  • pomeranč bio - lze nahradit citrony či limetou
  • 2,7 kg cukru - ( třtinový je lepší)
  • 1 balení kyselina citronová
Postup přípravy:
  1. Natrháme pampelišky jen hlavičky, nejlepší je trhat ráno.
  2. Hlavičky omyjeme a necháme chvilku ve vodě, aby vyplavalo vše co tam nepatří. Moje babička to nedělala, aby nepřišla o pyl v květech. Každý tedy udělá dle sebe.
  3. Potom dáme panpelišky do kastrolu a přidáme na plátky nakrájenými pomeranč a také kyselinu citronovou. Kdo nechce dávat kyselinu přidá šťávu z 5 citronů.
  4. Přilijeme vodu a přivedeme k varu, ztlumíme a necháme probublávat 15-20 minutek. Odstavíme a necháme 24h macerovat.
  5. Po 24 hodinách přecedíme přes cedník a následně přes plenu či plátýnko a dáme na sporák. Přidáme cukr a vaříme až nám směs zhoustne. Plníme do čistých láhví ještě horké.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

TOPlist