Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodový sirup

Potřebné přísady:
  • 1 kg zralých jahod
  • 700 g cukru krystal
  • 1 citron (šťáva)
  • 250 ml vody
Postup přípravy:
  1. Jahody očisti, zbav stopek a nakrájej na poloviny či čtvrtky.
  2. Dej je do velkého hrnce, přidej vodu a povař 10 minut – až pustí šťávu a změknou.
  3. Propasíruj jahody přes jemné sítko nebo plátýnko – vymačkej co nejvíc šťávy.
  4. Do získané šťávy přidej cukr a šťávu z citronu.
  5. Zahřívej na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí, poté ještě 5–10 minut povař, aby sirup mírně zhoustl.
  6. Nalij do čistých, vyvařených lahví a dobře uzavři.
  7. Tipy:
  8. Uchovávej v lednici (vydrží cca 3 týdny), nebo steriluj 15 minut při 80 °C.
  9. Můžeš přidat i pár lístků máty nebo meduňky pro osvěžující chuť.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Sladký keto chléb podle Martiny

Sladký keto chléb podle Martiny

Obrázek Domácí pažotkové máslo s květy

Domácí pažotkové máslo s květy

TOPlist