400 g tvarohového žervé/použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
1 plátek másla cca 1cm silný
sůl podle potřeby
Postup přípravy:
Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.