Hledat
Filters

Pomazánka s dýní Hokkaido

Potřebné přísady:
  • 200 g očištěné dýně Hokkaido
  • 400 g tvarohového žervé/použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
  • 1 plátek másla cca 1cm silný
  • sůl podle potřeby
Postup přípravy:
  1. Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
  3. Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
  4. Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
  5. Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
  6. Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist