Domácí bezový sirup by Romča
Potřebné přísady:
- 50ks květů
- 2-3 citrony či limety
- 2,5l vody
- 85g kyselina citronová
- 2,5kg cukru
Postup přípravy:
- Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.
- Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.
- Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.
- Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.
- Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.
- Další recepty z bezu:
- Med
- Ocet
- Limonáda
OstatníAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit