Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí bezový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 50ks květů
  • 2-3 citrony či limety
  • 2,5l vody
  • 85g kyselina citronová
  • 2,5kg cukru
Postup přípravy:
  1. Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.
  2. Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.
  3. Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.
  4. Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.
  5. Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.
  6. Další recepty z bezu:
  7. Med
  8. Ocet
  9. Limonáda
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Sýrové muffiny se slaninou a bylinkami

Sýrové muffiny se slaninou a bylinkami

Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist