píďák.cz
Menu
Hledat
Sdílet
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, recepty
zpět
Hlavní jídla
Polévky
Moučníky, dezerty, dorty
Pečivo
Ostatní
Vánoční cukroví
Vegetariánské a veganské
zpět
Vegetariánské
Veganské
Raw
Tipy kam s dětmi
zpět
Tipy - Akce, Slevy, Zdarma
zpět
Akce
Slevy
Zdarma
Dětské koutky, herny a hřiště
Výlety a zajímavá místa
zpět
Hrady, zámky a památky
Pikniková místa
Zábavné parky - areály
Muzea, skanzeny a výstavy
Planetária a hvězdárny
Tipy na výlety
Kam za zvířátky
zpět
Zoo a minizoo
Akvária a terária
Alternativní školky
Kurzy a kroužky
Sportovní aktivity
zpět
Dopravní hřiště
Motokáry a čtyřkolky
Lanová centra
Horostěny
Cvičení pro maminky
Venkovní fitparky
Adrenalinové aktivity
Minigolf
Ubytování
zpět
Kempy
Penziony a hotely
Chaty a chalupy
Kavárny a restaurace
Mateřská centra
Aquaparky a koupaliště
Nové
zpět
Nové tipy
Nové recepty
Přidat
Hledat
Sdílet
Ostatní
Vaření, pečení, recepty
Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou
Potřebné přísady:
200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
100g máslo v pokojové teplotě
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek hladká špadová mouka
1/2 hrnku cukr
1 ks vanilkový cukr
1 polévková lžíce mléko
1ks vejce
šperky soli
lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.
Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.
Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.
Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.
Ostatní
Autor receptu
Romča a Martina
Napište Vaše hodnocení
Mohlo by se Vám líbit
Coleslaw
Zobrazit detail Coleslaw
Vuřty podle Zbyňka
Zobrazit detail Vuřty podle Zbyňka
Plněná vejce
Zobrazit detail Plněná vejce
Majolkové šunkové větrníky
Zobrazit detail Majolkové šunkové větrníky
Zázračný citrón
Zobrazit detail Zázračný citrón
Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka
Zobrazit detail Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka
Banánovo jahodový crumble
Zobrazit detail Banánovo jahodový crumble
Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem
Zobrazit detail Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem
Pečená cizrna
Zobrazit detail Pečená cizrna
Domácí lučina
Zobrazit detail Domácí lučina
Domácí přírodní sýr
Zobrazit detail Domácí přírodní sýr
Zavařené maso pro psa - domácí konzerva
Zobrazit detail Zavařené maso pro psa - domácí konzerva