Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Potřebné přísady:
  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.
  3. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.
  5. Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Cheesecake z domácího smetanového krému

Cheesecake z domácího smetanového krému

Obrázek Očista střev - lněné semínko a kefír

Očista střev - lněné semínko a kefír

TOPlist