Hledat
Filters

Kynuty houskový knedlík od Jany

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 150 ml vody
  • 150 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce oleje
  • půl kávové lžičky soli
  • špetka cukru do kvásku
  • velká hrst sekaného listového špenátu
Postup přípravy:
  1. Kynutý houskový knedlík s bylinkami vařený v páře
  2. 500 g polohrubé mouky
  3. 1/2 kostky droždí
  4. 150 ml vody
  5. 150 ml mléka
  6. 2 žloutky
  7. 2 lžíce oleje
  8. půl kávové lžičky soli
  9. špetka cukru do kvásku
  10. velká hrst sekaného listového špenátu
  11. Z teplé vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek a zapracujeme do zbytku surovin a uněteme nelepivé těsto. Necháme 40 minut kynout. Rozdělíme na dva díly a do každého zaděláme jednu menší na kostičky krájenou housku, vyválíme šišky a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout. Vaříme v páře 15 minut.Po uvaření píchneme špejlí,aby unikla pára a pomažeme olejem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist