Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Burek se sýrem by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500g hladká mouka
  • 50ml kvalitní olivový olej
  • kávová lžička soli
  • 350ml horké vody

Náplň

  • 500g tvaroh v kostce
  • 2ks vejce
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 2-2,5 lžičky soli podle chuti
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát podložíme pečícím papírem, vyválíme na tento a potřeme pořádně olejem. Necháme půl hodiny odpočinout.
  2. Suroviny na náplň promícháme a dáme do lednice.
  3. Po půl hodině těsta vyválíme ještě tenčí pláty, které rukama můžeme vytahovat až jsou tak tenké, že praskají. Na delší stranu naneseme směs tvarohu a smotáme. Vložíme do formy a stočíme jako hada. To same uděláme s druhým pláten. Pomažeme olejem a dáme péct na 25 minut, pečeme dozlatova.
  4. Před dopečením potreme směsí horké vody, soli a oleje. Těsto tak lépe změkne a necháme ještě chvilku péct.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist