Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Humus s pečenou dýní

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek krájené dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek vařená cizrna
  • 1/2 kávové lžičky muškátový ořech
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička řepkový olej
  • 4 polévkové lžíce dýňové semínka
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce citronová šťáva
  • 3/4 hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýni omyjeme, osušíme, posílíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovém olejem. Pečeme zhruba půl hodiny, vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvičce nasucho opražíme dýňová semínka, polovinu si dáme bokem na ozdobu. Dýňová semínka mám na mysli ta loupaná zelená. Všechny suroviny mimo semínek na ozdobu dáme do mísy a dohladka rozmixujeme. Pokud by se vám zdál humus příliš hustý, přidáním vody ho zjemníte.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

TOPlist