Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Humus s pečenou dýní

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek krájené dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek vařená cizrna
  • 1/2 kávové lžičky muškátový ořech
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička řepkový olej
  • 4 polévkové lžíce dýňové semínka
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce citronová šťáva
  • 3/4 hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýni omyjeme, osušíme, posílíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovém olejem. Pečeme zhruba půl hodiny, vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvičce nasucho opražíme dýňová semínka, polovinu si dáme bokem na ozdobu. Dýňová semínka mám na mysli ta loupaná zelená. Všechny suroviny mimo semínek na ozdobu dáme do mísy a dohladka rozmixujeme. Pokud by se vám zdál humus příliš hustý, přidáním vody ho zjemníte.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

TOPlist