Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Humus s pečenou dýní

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek krájené dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek vařená cizrna
  • 1/2 kávové lžičky muškátový ořech
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička řepkový olej
  • 4 polévkové lžíce dýňové semínka
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce citronová šťáva
  • 3/4 hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýni omyjeme, osušíme, posílíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovém olejem. Pečeme zhruba půl hodiny, vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvičce nasucho opražíme dýňová semínka, polovinu si dáme bokem na ozdobu. Dýňová semínka mám na mysli ta loupaná zelená. Všechny suroviny mimo semínek na ozdobu dáme do mísy a dohladka rozmixujeme. Pokud by se vám zdál humus příliš hustý, přidáním vody ho zjemníte.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist