Oloupeme a nakrájíme si na půl kolečka asi 7 cibulí. Do prořízlých vuřtů vkládáme cibuli a klademe je do pekáče který jsme též vyložily cibulí. Nadrtíme si v hmoždíři nové koření, trochu pepře. To celé smícháme s kvalitním kečupem, sypanou paprikou sladkou a pálivou, nalisovaným česnekem a černým pivem.
Marinádu vlijeme na vuřty ke kterým přidáme vavřín – bobkový list. Pečeme v troubě v přikrytém pekáči – dobře poslouží alobal. S teplotou to nijak nepřeháníme, pečte vuřty dlouho aby došlo k jejich rozbahnění, receptu se také říkává Bahňáci.
Na závěr alobal, či dekl z pekáče sejměte a vypečte – pozor má tendenci se pálit, vše na mírném stupni pečení. Tohle jídlo skvěle chutná s domácím chlebem a pivem a jako startovací pokrm potěší na každé víkendové párty. Tak dobrou chuť a na zdraví