Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem
Potřebné přísady:
- 2 žloutky
- Kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce
- Vanilkový lusk
- 1/4 l mléka - nejlépe z mlékomatu - čím kvalitnější tím lepší
- 5 lžic cukru - lepší je hnědý, ale záleží na vás. Cukru může být i méně podle vaší chuti
- 2 ks tvarohu - nejlepší je doma dělaný, ale když není tak alespoň balený ten ve vaničkách není dobrý
Postup přípravy:
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Do kastrolu dáme cukr a vanilkový lusk a zahřejeme, aby se uvolnila chuť vanilky. Po chvilce stáhneme z ohně a přidáme žloutky a důkladně promícháme. Přidáme mléko a povaříme cca 8 minut.
- Mezitím si do hrnečku připravíme 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu a promícháme vidličkou s trochou mléka a vlijeme do kastrolu. Teď již jen mícháme do zhoustnutí. Pudink je řidší, ale to je dobře. Budeme k němu přidávat tvaroh tak aby jsme neměli pribiňáček příliš hutný. Po zhoustnutí stáhneme a necháme zchladnout. Do misky nebo kastrolu dáme tvarohy a k nim přilijeme již připravený pudink a mixujeme dohladka. Doporučuji mixovat šlehačem nejméně 5 minut.
- Poté nalijeme do připravených nádob a dáme do lednice a máme hotovo.
- Dobrou chuť!
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit