Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem
Potřebné přísady:
2 žloutky
Kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce
Vanilkový lusk
1/4 l mléka - nejlépe z mlékomatu - čím kvalitnější tím lepší
5 lžic cukru - lepší je hnědý, ale záleží na vás. Cukru může být i méně podle vaší chuti
2 ks tvarohu - nejlepší je doma dělaný, ale když není tak alespoň balený ten ve vaničkách není dobrý
Postup přípravy:
Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Do kastrolu dáme cukr a vanilkový lusk a zahřejeme, aby se uvolnila chuť vanilky. Po chvilce stáhneme z ohně a přidáme žloutky a důkladně promícháme. Přidáme mléko a povaříme cca 8 minut.
Mezitím si do hrnečku připravíme 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu a promícháme vidličkou s trochou mléka a vlijeme do kastrolu. Teď již jen mícháme do zhoustnutí. Pudink je řidší, ale to je dobře. Budeme k němu přidávat tvaroh tak aby jsme neměli pribiňáček příliš hutný. Po zhoustnutí stáhneme a necháme zchladnout. Do misky nebo kastrolu dáme tvarohy a k nim přilijeme již připravený pudink a mixujeme dohladka. Doporučuji mixovat šlehačem nejméně 5 minut.
Poté nalijeme do připravených nádob a dáme do lednice a máme hotovo.