Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jablečné lívance

Potřebné přísady:
  • 300 g jablka
  • 1 hrneček mléko
  • 80 g cukr krupice
  • 160 g hrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • olej
  • 2 ks vejce
  • skořice
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník (nebo pánvičku) a opečeme z obou stran. Hotové lívance podáváme v libovolně zdobené.
  2. U nás se konzumují často s javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

TOPlist