Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jablečné lívance

Potřebné přísady:
  • 300 g jablka
  • 1 hrneček mléko
  • 80 g cukr krupice
  • 160 g hrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • olej
  • 2 ks vejce
  • skořice
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník (nebo pánvičku) a opečeme z obou stran. Hotové lívance podáváme v libovolně zdobené.
  2. U nás se konzumují často s javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist