Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Mandlové máslo

Potřebné přísady:
  • 2 šálky mandlí
  • výkonný mixér
  • trpělivost 😛
Postup přípravy:
  1. Výroba mandlového másla vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti a výkonný mixér. Pukud jste těmitomi dvěmi věcmi vybaveni, můžete se pustit do výroby!! Mandle vysypeme do mixéru a začneme mixovat. Čas od času bude potřeba mixér vypnout a stěrkou setřít mandle ze stěn mixéru. Takto postupujeme tak dlouho, než mandle začnou uvolňovat tuk a začne se tvořit krásně hladké máslo. Mandle jsou opravdu tvrdé (narozdíl od kešu například), takže výroba zabere poměrně dlouhou dobu, ale výsledek rozhodně stojí za to!!!
  2. Doba přípravy: cca 25 minut
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Palačinky na šnůře chlazené

Palačinky na šnůře chlazené

Obrázek Domácí pažotkové máslo s květy

Domácí pažotkové máslo s květy

TOPlist