Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Mandlové máslo

Potřebné přísady:
  • 2 šálky mandlí
  • výkonný mixér
  • trpělivost 😛
Postup přípravy:
  1. Výroba mandlového másla vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti a výkonný mixér. Pukud jste těmitomi dvěmi věcmi vybaveni, můžete se pustit do výroby!! Mandle vysypeme do mixéru a začneme mixovat. Čas od času bude potřeba mixér vypnout a stěrkou setřít mandle ze stěn mixéru. Takto postupujeme tak dlouho, než mandle začnou uvolňovat tuk a začne se tvořit krásně hladké máslo. Mandle jsou opravdu tvrdé (narozdíl od kešu například), takže výroba zabere poměrně dlouhou dobu, ale výsledek rozhodně stojí za to!!!
  2. Doba přípravy: cca 25 minut
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

TOPlist