Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Ďáblova barevná vejce

Potřebné přísady:
  • 12 vařených vajec
  • 1/2 šálku majonézy
  • potravinářské barvivo
Postup přípravy:
  1. Dejte vejce do hrnce a přiklopte pokličkou. Přiveďte k varu, snižte teplotu na nízkou, přiklopené dusíme 15 minut. Po 15 minutách vejce ochladíme studenou vodou.
  2. Oloupeme vejce a překrojíme na polovinu. Dejte žloutky do samostatné misky.
  3. Nyní budete používat potravinářské barvivo. Připravte si barvy. Připravte si sklenice a podle návodu na barvách připravte barvy do skleniček. Pro stálost barev je možné přidat čajovou lžičku jablečného octa do každé sklenice s barvou.  Vezměte vejce, a namočte do sklenice s barvou nechte působit dokud barvy nejsou pastelové.
  4. Vejce vyjměte a položte je na papírový brousek. Rozmačkejte žloutky vidličkou. Když jsou rovnoměrně rozmačkané, přidejte asi 1/2 šálku majonézy. Ať je to krémová hmota. Můžete naplnit přes zdobičku nebo jen tak lžičkou.
  5. Nakonec je možné dochutit podle vlastní chuti Chilli apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

TOPlist