Dejte vejce do hrnce a přiklopte pokličkou. Přiveďte k varu, snižte teplotu na nízkou, přiklopené dusíme 15 minut. Po 15 minutách vejce ochladíme studenou vodou.
Oloupeme vejce a překrojíme na polovinu. Dejte žloutky do samostatné misky.
Nyní budete používat potravinářské barvivo. Připravte si barvy. Připravte si sklenice a podle návodu na barvách připravte barvy do skleniček. Pro stálost barev je možné přidat čajovou lžičku jablečného octa do každé sklenice s barvou. Vezměte vejce, a namočte do sklenice s barvou nechte působit dokud barvy nejsou pastelové.
Vejce vyjměte a položte je na papírový brousek. Rozmačkejte žloutky vidličkou. Když jsou rovnoměrně rozmačkané, přidejte asi 1/2 šálku majonézy. Ať je to krémová hmota. Můžete naplnit přes zdobičku nebo jen tak lžičkou.
Nakonec je možné dochutit podle vlastní chuti Chilli apod.