Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Recept - Vaječný koňak jak má být

Potřebné přísady:
  • 6 domácích žloutků
  • 2 vanilkové cukry- kdo má rád hodně sladké, tak ještě 80-100g moučového
  • 1 salko
  • 2 tatry
  • 0.5l rumu
  • kokos
  • zrnková káva
Postup přípravy:
  1. Žloutky oddělíme od bílků, dáme do mísy, přidáme vanilkové cukry. Šlehačem pořádně ušleháme do pěny Pak přilijeme salko, tatry,opět řádně vyšleháme
  2. Nakonec po částech vléváme rum, pořádně zamícháme, přes cedník lijeme do lahví. Pokud chceme kávový koňak, dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu. Pokud chceme kokosový.
  3. Koňak je silnější, takže kdo má rád sladší, přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu, ale takto nám chutná nejvíce. Rum krásně zakonzervuje žloutky, nemusíte se bát syrových vajec, koňak vydrží i dva roky v chladu, ale většinou se vypije rychleji. Z tohoto množství je asi litr a půl koňaku
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

TOPlist