Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Langoše

Potřebné přísady:
  • 1 bílý jogurt
  • 1 kg hladké mouky
  • 50 g droždí
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli, 500 ml mléka
  • tvrdý sýr na strouhání
  • kečup
  • česnek
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme mouku a z droždí zadělaný kvásek. Přidáme jogurt, olej,
  2. sodu a sůl. Zaděláme těsto a necháme 2 hodiny v lednici. Z těsta vyválíme placky, které usmažíme na oleji. Hotové langoše položíme na ubrousek odkapat a poté potíráme utřeným česnekem, kečupem a sypeme sýrem.
  3. Pro naši čtyřčlennou rodinu je tato dávka na dvakrát, ale když přijdou na návštěvu moje neteře, tak se zblajzne celá dávka najednou. Holky si na langoše dávají i nutelu. Já však preferuji slanou verzi.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist