Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 500 g kvalitního bílého jogurtu (já použila selský jogurt Hollandia)
  • 1 zakysaná smetana (200 g)
  • 1/2 - 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme všechny suroviny dohromady a pořádně promícháme. Cedník si vyložíme bavlněnou utěrkou (plenou)a položíme ho do vysoké mísy. Směs přendáme do utěrky,utěrku zavážeme a přes noc při pokojové teplotě necháme vykapat syrovátku. Hotovou lučinu dáme vychladit do lednice.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

Obrázek Smrkové výhonky  tonikum na vlasy

Smrkové výhonky tonikum na vlasy

TOPlist