Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 500 g kvalitního bílého jogurtu (já použila selský jogurt Hollandia)
  • 1 zakysaná smetana (200 g)
  • 1/2 - 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme všechny suroviny dohromady a pořádně promícháme. Cedník si vyložíme bavlněnou utěrkou (plenou)a položíme ho do vysoké mísy. Směs přendáme do utěrky,utěrku zavážeme a přes noc při pokojové teplotě necháme vykapat syrovátku. Hotovou lučinu dáme vychladit do lednice.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Sýrové muffiny se slaninou a bylinkami

Sýrové muffiny se slaninou a bylinkami

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist