Hledat
Filters

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Potřebné přísady:
  • 1 sklenička smrkových výhonků
  • med (nejlépe bio nebo lokální) na naplnění skleničky
  • 1ks oloupaný citron
Postup přípravy:
  1. Nejlépe sbírejte mladé, světle zelené výhonky smrku na jaře, kdy jsou měkké a šťavnaté. Ideální délka je asi 2-3 cm. Tato doba je zhruba v polovině května. Sbírejte je zdravě a udržitelně, aby strom nebyl poškozen.
  2. Výhonky pečlivě umyjte a nechte oschnout.
  3. Do skleničky nasypte vrstvu výhonků, citron a pak vrstvu medu. Opakujte, dokud není sklenička plná, a zakončete vrstvou medu.
  4. Skleničku uzavřete a nechte na tmavém a chladném místě macerovat po dobu 4-6 týdnů. Občas skleničku protřepte, aby se výhonky s medem pořádně promíchaly.
  5. Po uplynutí tohoto období můžete směs konzumovat přímo, nebo ji přecedíte a použijete jen med. Smrkový med je výborný na lžičku pro posílení imunity, do čaje nebo na pečení.
  6. Upozornění: Některé osoby mohou být alergické na smrk, takže vždy zkuste malé množství před tím, než začnete konzumovat větší množství.
  7. Doufám, že vám tento recept bude chutnat!
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

52
Zobrazit detail Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty
Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

4.754
Zobrazit detail Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované
Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

53
Zobrazit detail Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat
Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

52
Zobrazit detail Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky
Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

31
Zobrazit detail Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom
TOPlist