Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Potřebné přísady:
  • 1 sklenička smrkových výhonků
  • med (nejlépe bio nebo lokální) na naplnění skleničky
  • 1ks oloupaný citron
Postup přípravy:
  1. Nejlépe sbírejte mladé, světle zelené výhonky smrku na jaře, kdy jsou měkké a šťavnaté. Ideální délka je asi 2-3 cm. Tato doba je zhruba v polovině května. Sbírejte je zdravě a udržitelně, aby strom nebyl poškozen.
  2. Výhonky pečlivě umyjte a nechte oschnout.
  3. Do skleničky nasypte vrstvu výhonků, citron a pak vrstvu medu. Opakujte, dokud není sklenička plná, a zakončete vrstvou medu.
  4. Skleničku uzavřete a nechte na tmavém a chladném místě macerovat po dobu 4-6 týdnů. Občas skleničku protřepte, aby se výhonky s medem pořádně promíchaly.
  5. Po uplynutí tohoto období můžete směs konzumovat přímo, nebo ji přecedíte a použijete jen med. Smrkový med je výborný na lžičku pro posílení imunity, do čaje nebo na pečení.
  6. Upozornění: Některé osoby mohou být alergické na smrk, takže vždy zkuste malé množství před tím, než začnete konzumovat větší množství.
  7. Doufám, že vám tento recept bude chutnat!
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

TOPlist