Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Dýňová omáčka k těstovinám

Potřebné přísady:
  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
  2. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
  3. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
  4. Poznámka:
  5. Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Obrázek Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

TOPlist