Dýňová omáčka k těstovinám
Potřebné přísady:
- 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
- 1 velká cibule nasekaná na drobno
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 lřička koření Adžika
- 1 velký stroužek česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- muškátový květ
- špetka oregana
- 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
- sůl, pepř
- olej
- máslo
Postup přípravy:
- Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
- Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
- Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
- Poznámka:
- Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.
OstatníAutor receptuDaniela
Mohlo by se Vám líbit