Lívance bez kynutí
Potřebné přísady:
- 2 ks vejce
- 1 lžíce cukr krupice
- 300 g polohrubá mouka
- 1/4 lžičky sůl
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- 1 lžíce rum
- 500 ml mléko
- 1 kelímek smetana ke šlehání
- 1 lžíce cukr moučka
- 1 sklenice marmeláda na potření
Postup přípravy:
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.
- Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.
- Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.
OstatníAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit