Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

TOPlist