Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Broskve s prosciuttem

Potřebné přísady:
  • 2ks broskev
  • 4 plátky šunky prosciutto
  • rukola
  • hrst piniových oříšků
  • panenský olivovový olej
  • 125g mozzarela
  • 1 větší lžíce citrové šťávy
  • půl kávové lžičky javorového sirupu
Postup přípravy:
  1. Broskve nakrájíme na čtvrtky, šunku natrháme na menší kousky. Piniové oříšky zlehka nasucho opražíme na pánvičce.
  2. Zálivka
  3. Olej metličkou prošleháme s citronovou šťávou a lehce vmícháme javorový sirup. Mozzarelu také natrháme, nakrájíme, protože takto nám v záhybech utřídění více zálivky a chuť salátu tak lépe vyzní. Vše smícháme dohromady a posypeme praženými piniovými oříšky.
  4. Tento salát je vynikající na jaře i v létě a také je vhodný jako rychlé pohoštění pro návštěvy.
  5. Romča a Martina
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Palačinky na šnůře chlazené

Palačinky na šnůře chlazené

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist