Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Potřebné přísady:
  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 1 1/2 šálky špaldovej múky T812
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mletého trstinového cukru
  • hrsť sušenej mäty
  • štipka muškátového orieška - ak je čerstvo nastrúhaný je to veľké +
  • štipka mletého rozmarínu
  • 1čjl vanilla extrakt
  • štipka soli
  • hrsť nakrájaných bobúľ bieleho hrozna
  • 1/2 čjl kuchynskej sódy
Postup přípravy:
  1. Lievancové postupy sú rýchle :) Všetko zmiešajte do kopy, aby vzniklo kompaktné cesto. Také lievancové to hádam zvládne každý.
  2. Vezmite si formu na tortu, alebo tart. Vyložte ju papierom na pečenie a papier potrite kúskom masla, alebo kokosovým tukom.
  3. Vylejte lievancové cesto do pripravenej formy, naukladajte hrozno a všetko pečte na 180 stupňov cca 35 minút.
  4. Lievanec sa krásne dvihne, čiže pripomína skôr raňajkový koláč.
  5. Na ešte horúci lievanec vylejte mierne tekutú Nutellu a ozdobte bohato ovocím. Pocukrujte a rýchlo zjedzte.
  6. A teraz padne otázka: a môžem použiť aj iné ako hrozno?
  7. ÁNO MOŽETE HOC ČO NAČO MÁTE CHUŤ :)
  8. A toho rozmarínu sa nebojte :) viem čo robím.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist