Buřty na pivu
Potřebné přísady:
- Buřty
- Loupaná rajčata v plechu
- Cibule červená
- Med
- Koření
- Tmavý Kozel
Postup přípravy:
- Buřty podélně rozkrojím na 4 plátky. Do pekáčku k nim přidám pokrájenou cibuli na proužky, konzervu rajčat (vidličkou rozmačkám). Osolím a opepřím (tabasco). Přidám dle chuti asi 2 lžíce medu a podleji cca. 2 deci pivem. Potom všechno pošlu do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut. Po upečení přendám na plotnu a šťávu trošku dochutím a zahustím hladkou moukou rozmíchanou s vodou. Provařím a podávám.
- Pivo je potřeba z omáčky odvařit jinak bude hořká.
OstatníAutor receptuPetr Dudek
Mohlo by se Vám líbit