Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut. Použitelný na vše, jak na potah dortu tak na figurky.
Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání. Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady. Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání.
Ještě k marcipánu. POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT. PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY… PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO Sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.
Potřebné přísady:Ingredience :
- 25 dkg sušené mléko polotučné
- 50 dkg cukr moučka - cukr i mléko prosejeme
- 2 lžíce kukuřičného sirupu - čirý. Sirup dostanete ve zdravé výživě.
- Kdo používá glukózu stačí jedna vrchovatá lžíce
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce aroma sladká mandle
Postup přípravy:
- Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí močíme ruce v teplé vodě a dopracujeme.Vodu po lžících už nepřidávat. Přelili by jste ho. Pak se s ním špatně pracuje.
- DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO. NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.
- S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak dává dohromady. Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete solamylem.
OstatníAutor receptuZdenka Rajnochová