Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem
Potřebné přísady:
- mléko
- vejce
- vanilkový extrakt
- skořice
- hnědý cukr nebo sirup
- moučkový cukr
- sůl
- vanilkový pudink
- rohlíky
- máslo
- jablka
- šmakoun
Postup přípravy:
- Do mléka rozšlehat žloutky, trochu vanilkového extraktu, hnědého cukru nebo sirupu a špetku vanilkového pudinku. Pokrájené rohlíky namáčet a skládat do formy vymazané máslem, vrstvu rohlíků, vrstvu jablek se skořicí a vrstvu na hrubo nastrouhaného meruňkového šmakouna (může být jakýkoli sladký). Poslední vrstva rohlíků a dát zapéct na 175 stupňů asi na 15 minut, až se nákyp zvedne. Z bílků ušlehat sníh s trochou cukru a špetkou soli, natřít na horkou žemlovku, poprášit moučkovým cukrem a zapéct na mírno na zahnědlou krustu.
- Dobrou chuť..;-)
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit