Hledat
Filters

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • parmská šunka - prosiutto crudo
  • olivový olej
  • 180g chřest
  • 50g salát frisée
  • 80g parmazán

Zálivka:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • stroužek česneku
  • 60ml panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme vcelku, slijeme a necháme s vychladnout. Všechny přísady na zálivku smícháme dohromady a metličkou prošleháme. Uvařené brambory pokrájíme na čtvrtky položíme na plech vyloženým pečícím papírem a každý kousek obalíme kouskem šunky prosciutta. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zhruba půl hodiny, otáčíme. Chřest nakrájíme podélně na plátky a vaříme v osolené vodě zhruba minutu, slijeme a zchladíme pod studenou vodou. Brambory dáme na talíř, přidáme salát, chřest a parmazán a zalijeme zálivkou podle chuti.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

52
Zobrazit detail Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty
Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

44
Zobrazit detail Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu
Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

4.754
Zobrazit detail Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované
Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

53
Zobrazit detail Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat
Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

52
Zobrazit detail Velikonoční perníčky s postupem na zdobení
TOPlist