Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • parmská šunka - prosiutto crudo
  • olivový olej
  • 180g chřest
  • 50g salát frisée
  • 80g parmazán

Zálivka:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • stroužek česneku
  • 60ml panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme vcelku, slijeme a necháme s vychladnout. Všechny přísady na zálivku smícháme dohromady a metličkou prošleháme. Uvařené brambory pokrájíme na čtvrtky položíme na plech vyloženým pečícím papírem a každý kousek obalíme kouskem šunky prosciutta. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zhruba půl hodiny, otáčíme. Chřest nakrájíme podélně na plátky a vaříme v osolené vodě zhruba minutu, slijeme a zchladíme pod studenou vodou. Brambory dáme na talíř, přidáme salát, chřest a parmazán a zalijeme zálivkou podle chuti.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

TOPlist