500g mleté vepřové maso/je lepší trošku tukovejsi/bůček a plec
1 lžíce hořčice
5 stroužků česneku prolisovaného
2 lžičky soli
1 lžička vegety
majoránka, pepř, kmín
2 lžíce strouhanky
Postup přípravy:
Dovolte, abych se s vámi dnes podělila o recept na maličké bochánky z kynutého tukového těsta, které jsou plněné mletým vepřovým masem. Jsou vítané při každé rodinné oslavě, nebo jen při různých příležitostech, posezením s kamarády.
Uhněteme vláčné těsto, které dáme na hodinu kynout.
Vypracujeme náplň.
Po vykynutí těsta uděláme bochánky z těsta, ty pěkně naplníme masovou nádivkou, necháme na plechu vyloženém papírem 15 minut odpočinout, potřeme šlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme na 200 stupňů do krásné růžova, podle velikosti bochánku.