Lívance
Potřebné přísady:
- Jedlé kaštany
- Karamel
- Máta
- Vejce
- Cukr krupice
- Mléko
- Polohrubá mouka
- Droždí
- Sůl
Postup přípravy:
- Do teplého mléka přidáme, vejce, sůl, cukr, polohrubou mouku a rozdrobené droždí. Prošleháme a dáme do tepla nakynout asi na dvojnásobek. Lívance dělám přes celou pánev a pak jim na talíři vykrajovátkem dodám potřebný tvar. Tady jsem použil trojúhelník ze sady od TESCOMA.
- Recept na karamel
- Kaštany naříznu na špičce do kříže a dám péct do trouby. Mezi kaštany postavím misku s vodou. Až se kaštany pořádně otevřou tak je vyndám a hned začnu s loupáním. Když je necháte vychladnout tak je to pak na sbíječku.
OstatníAutor receptuPetr Dudek
Mohlo by se Vám líbit