Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Lívance

Potřebné přísady:
  • Jedlé kaštany
  • Karamel
  • Máta
  • Vejce
  • Cukr krupice
  • Mléko
  • Polohrubá mouka
  • Droždí
  • Sůl
Postup přípravy:
  1. Do teplého mléka přidáme, vejce, sůl, cukr, polohrubou mouku a rozdrobené droždí. Prošleháme a dáme do tepla nakynout asi na dvojnásobek. Lívance dělám přes celou pánev a pak jim na talíři vykrajovátkem dodám potřebný tvar. Tady jsem použil trojúhelník ze sady od TESCOMA.
  2. Recept na karamel
  3. Kaštany naříznu na špičce do kříže a dám péct do trouby. Mezi kaštany postavím misku s vodou. Až se kaštany pořádně otevřou tak je vyndám a hned začnu s loupáním. Když je necháte vychladnout tak je to pak na sbíječku.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Česnek aneb co o něm možná nevíte - pár receptů z česneku právě pro Vás

Česnek aneb co o něm možná nevíte - pár receptů z česneku právě pro Vás

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Jahodová marmeláda s vanilkou

Jahodová marmeláda s vanilkou

TOPlist