Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Mrkvovo-celerová pomazánka

Potřebné přísady:
  • 150 g očištěné mrkve
  • 75 g oloupaného celeru
  • šťáva z půlky menšího citronu
  • 100 - 150 g žervé, pomazánkového másla nebo domácí pomazánky
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Mrkev a celer nastrouháme najemno, vložíme do misky, přidáme citronovou štávu, žervé, osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Objem žervé / pomazánky volíme dle konzitence. Domácí jogurtové pomazánky stačí méně (je řidší), žervé nebo pomazánkového másla přidáme trochu více.
  2. Ochutnáme a podle potřeby přidáme 1-2 lžičky cukru a opět promícháme. Mažeme na plátky veky a zdobíme rajčetem, paprikou nebo čerstvě nasekanou pažitkou.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Obrázek  Zavařené maso pro psa  -  domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - domácí konzerva

TOPlist