Hledat
Filters

Pizza těsto by Romča

Potřebné přísady:
  • 500g mouky hladké - ( nejlépe italská na pizzu)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje extra Virgin
  • 1 polévková lžíce soli - ( používám mořskou )
  • 250ml vody
  • celé droždí
Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Pokud máte domácí pekárnu, dejte těsto vypracovat do ní. V tomto případě dejte tekuté suroviny na dno a na to suché, program těsto. Pokud jsme pracovali ručně tak do hladka vypracované těsto pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme těsto vykynout cca 40 minut na teplém místě.
  2. Pokud máte čas je nejlepší těsto nechat kynout v chladu v lednici, ale pokud ne dáte na teplé místo a uděláte hned.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme si dvě kolečka na pizzu.
  4. Na pizzu si dáme sugo které si můžeme koupit, já mám ještě dovezené z Itálie a tak jsme doma nepřipravovala, ale pokud nemáme připravíte tak, že si rozmixujete loupaná rajčata a osolíte a ochutíte trochou olivového oleje a lžící cukru.
  5. Pizzu potřeme sugem a následně přidáte ingredience podle toho jakou pizzu si budete připravovat.
  6. Pizzu pečeme v plynové troubě cca 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist