Pizza těsto by Romča
Potřebné přísady:
- 500g mouky hladké - ( nejlépe italská na pizzu)
- 1 polévková lžíce olivového oleje extra Virgin
- 1 polévková lžíce soli - ( používám mořskou )
- 250ml vody
- celé droždí
Postup přípravy:
- Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Pokud máte domácí pekárnu, dejte těsto vypracovat do ní. V tomto případě dejte tekuté suroviny na dno a na to suché, program těsto. Pokud jsme pracovali ručně tak do hladka vypracované těsto pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme těsto vykynout cca 40 minut na teplém místě.
- Pokud máte čas je nejlepší těsto nechat kynout v chladu v lednici, ale pokud ne dáte na teplé místo a uděláte hned.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme si dvě kolečka na pizzu.
- Na pizzu si dáme sugo které si můžeme koupit, já mám ještě dovezené z Itálie a tak jsme doma nepřipravovala, ale pokud nemáme připravíte tak, že si rozmixujete loupaná rajčata a osolíte a ochutíte trochou olivového oleje a lžící cukru.
- Pizzu potřeme sugem a následně přidáte ingredience podle toho jakou pizzu si budete připravovat.
- Pizzu pečeme v plynové troubě cca 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.
OstatníAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit