Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodová marmeláda od Renatky

Na množství asi 4 kg potřebujete:

Potřebné přísady:
  • 2 kg omytých a lístků zbavených jahod
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Jahody mají dost pektinu takže ani nepotřebujeme pektogel a marmeláda krásně s cukrem zhoustne.
  2. Do hrnce dáme pokrájené jahody, šťávu a najemno nakrájenou kůru z citronů. Za stáleho míchání mírně prohříváme až začnou pouštět šťávu. Přivedeme k varu. Přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí asi 15-20 minut. Odstavíme z ohně a necháme 1 hodinu stát. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdlo i víčko, aby k sobě pěkně přilnuli a uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Pak už stačí jen označit cedulkou
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

TOPlist